L’AJAC AL ‘TRUEQUE BARCELONA’


L’acte de dijous passat, amb Vicente Guallart com a convidat, va ser bastant concorregut i va durar unes 2h30, així que va donar bastant de sí; van sortir molts temes que preocupaven als arquitectes, tot i que Vicente Guallart no va acabar de concretar en les respostes. La intervenció més aplaudida entre els assistents va ser la d’Eugeni Bach quan va dir que des de les entitats públiques s’havia de promoure tots els possibles projectes, ja que hi ha molts arquitectes amb idees que ja s’espavilarien per aconseguir una bona relació qualitat-preu en els resultats.
Des de l’Ajac volem promoure que es realitzin aquest típus d’actes, així que si ho porteu a terme, poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Anuncis

1 comentari

Filed under Uncategorized

One response to “L’AJAC AL ‘TRUEQUE BARCELONA’

 1. Gianfranco

  Crec que la idea és bona i dóna l’oportunitat de tenir un contacte directe amb el nou arquitecte en cap de Barcelona. ¡Sempre i quan ens donin el temps d’apuntar-nos al torn de preguntes! De fet la convocatòria va ser una mica elitista ja que es va fer difusió de l’acte només a través del Facebook de Trueque, que compta encara amb només 220 amics. El senyor Guallart ara és un personatge públic i un esdeveniment d’aquest tipus hauria de ser obert a tothom. Demostració d’aquest fet van ser les preguntes bastant “soft” i poc concretes dels “amics” de Facebook que s’hi van poder apuntar. Els que vam saber de l’acte massa tard, no vam tenir l’oportunitat de fer cap pregunta. Més que preguntes eren propostes de projectes, la majoria dels quals, crec que plantejaven temes massa teòrics o fins i tot utòpics. El Sr. Guallart escoltava encantat aquestes preguntes demanant a tothom que enviés “dossiers” amb les propostes de projectes per Barcelona.
  És evident que a partir d’ara no tindrà el temps per fer la seva feina ja que es passarà els dies llegint els milers de dossiers que li enviaran tots els arquitectes que, amb tal d’aconseguir un encàrrec de l’Ajuntament, es curraran dossiers complets d’imatges, 3d, etc.
  Llavors aprofito i li pregunto, Sr. Guallart:
  1) En lloc de fer-nos treballar gratis editant dossiers, ¿perquè no proposa més concursos oberts i amb condicions millors que les dels “concursos d’idees” amb els quals les administracions es queden amb les idees i llencen l’autor a l’escombraria?
  2) Si és cert, com diu vostè, que aquest és el moment més propici des de fa dècades, per projectar a Barcelona, perquè des del COAC ens estan dient d’anar a buscar feina a fora, Xile, Polònia, a on sigui menys a Barcelona i Espanya?
  3) Si el nou alcalde ha dit que s’han de buscar diners privats perquè no n’hi ha de públics, què pensa fer vostè per convèncer promotors que Barcelona és una ciutat a on es necessiten noves inversions i projectes si hi ha ciutats, a la mateixa Catalunya, en les quals no s’ha fet res o molt poc en quant a obres públiques?

  Gianfranco

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s