QUÈ FEM?

Aquestes són algunes de les activitats en les que estem treballant o hem fet darrerament:


SIMPÒSIUM INTERNACIONAL DE JOVES ARQUITECTES

(Del 14 d’octubre al 16 d’octubre de 2010)

Actualment tots els col·laboradors i voluntaris que participem com Ajac estem treballant en ‘organització i preparació d’aquesta trobada internacional d’arquitectes joves, titulada: Initiating Projects.

Més informació: www.coac.net/initiatingprojects

………

ESPAI AJAC a CASA DECOR

(Del 12 de novembre al 13 de desembre de 2009)

L’espai AJAC va mostrar la producció arquitectònica que realitzen un grup de joves arquitectes reconeguts amb el premi AJAC. El premi de convocatòria bianual,  compta ja amb un gran nombre de professionals, que han col·laborat com a membres del jurat seleccionant: projectes, articles, assaigs, obres i projectes finals de carrera produïts pels joves arquitectes. Els projectes seleccionats es recopilen a la publicació AJAC Premi Joves Arquitectes, que deixa constància de la producció arquitectònica dels joves en cada edició.

L’espai expositiu de l’AJAC a Casa Decor, va estar dissenyat i mostrava els treballs de Josep Muñoz i Pérez, Arquitectura G, H arquitectes, Álcolea-Tárrago i Hidalgo-Hartmann arquitectes. Es va realitzar a l’edifici triat per Casa Decor pel 2009, situat a una de les finques modernistes més emblemàtiques, la Casa Llorens, carrer Còrsega 261 xamfrà amb Enric Granados.

Més informació: www.casadecor.es

……….

BEQUES LEONARDO PLACES COMPLERTES

El COAM (Col·legi d’Arquitectes de Madrid) ha ofert beques LEONARDO per ajudar els joves arquitectes que vulguin tenir una experiència professional a altres països europeus.

L’AJAC ha col·laborat amb el COAM en aquesta convocatòria i va arribar a un acord, per a què els arquitectes joves col·legiats al COAC, també puguessin accedir a les beques Leonardo.

COAM – Departamento de Relaciones Externas

C/ Barquillo, 12 – 4ª Planta, 28004 Madrid / Tel. 91 595 15 05/ relacionesexternas@coam.org

Més informació a: http://www.coam.org/portal/page?_pageid=33,27411,33_27415&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_id=42791

………

3 BEQUES PEL “MASTER LABORATORIO DE VIVIENDA DEL SIGLO XXI”

(reducció del 50% de la matrícula del màster!!)

CONVOCATÒRIA TANCADA.Moltes gràcies pel vostre interès.

L’AJAC ha ofert 3 beques en col·laboració amb la direcció del Màster “Laboratorio de Vivienda”. El màster combina la part teòrica amb la pràctica, aportant criteris per una cultura crítica que tingui una base històrica i metodològica,  coneixent els fets essencials de l’evolució de la vivenda, les interpretacions antropològiques, els instruments d’anàlisi i criteris tècnics que afavoreixen la sostenibilitat.

Consulteu el programa complert: Master Laboratorio-2009

Cal que ens envieu el vostre currículum a ajac@coac.net indicant a l’assumpte “Beca Master Laboratorio de Vivienda” Un cop la direcció del màster trií els agrupats seleccionats per la beca, es farà públic i podran formalitzar la seva matrícula amb la reducció del 50% pertinent.

Data límit : 20 de setembre de 2009

Nota: L’Ajac remetrà els CV per ordre d’arribada a la direcció del màster que serà qui triarà els becaris segons mèrits del CV i ordre d’arribada. Les beques estan adreçades a agrupats Ajac si encara no estàs agrupat i vols accedir a les beques et pots inscriure ara.

……………..

6 BEQUES “ESCOLA SERT DELEGAT DE CURS 2009-2010

(matrícula gratuïta per als becaris !!)

CONVOCATÒRIA TANCADA. Moltes gràcies pel vostre interès.

L’ESCOLA SERT i l’AJAC ha oferit, 6 beques “DELEGAT DE CURS 2009-2010

Els cursos per als que s’ha oferit una beca  són:

-Programa d’Intensificació en la Pràctica de l’Urbanisme

-Programa d’Intensificació en Rehabilitació d’Edificis d’Habitatge

-Programa d’Intensificació Project Management Edificació

-Programa d’Intensificació Project Management Urbanisme

-Programa d’Intensificació en Coordinació de Seguretat i Salut

-Curs Com fer un projecte sostenible

Trobeu tota la informació referent als cursos i programes a:

http://www2.coac.net/escolasert/

Consulteu les bases i la documentació requerida:

BASES BEQUES E.SERT INSTÀNCIA

Data límit sol·licituds: abans del 10 de setembre de 2009 via mail a l’AJAC ajac@coac.net.

Nota: L’Ajac seleccionarà les 5 primeres sol·licituds per cada curs i serà l’Escola Sert qui designarà els becaris segons l’ordre d’arribada i CV. Les beques estan adreçades a agrupats Ajac si encara no estàs agrupat i vols accedir a les beques et pots inscriure ara.

………………..

Taller per a reconstruïr un marge de pedra seca

El passat mes d’agost es va realitzar una trobada de joves arquitectes a Ca L’Aleixa a la Bisbal de Falset. El taller es va dur a terme durant tot un cap de setmana, en el que es va preparar la base i la fonamentació d’un mur per posteriorment reconstruïr-lo.

El taller va estar coordinat per Anna Ollé Simó

taller reconstrucció mur pedra seca

……………

VISITA GUIADA  A L’EXPOSICIÓ ANDREA PALLADIO

CaixaFòrum i l’AJAC van convidar, el passat dia 15 de juliol, a tots els joves arquitectes i estudiants  a  l’exposició: Andrea Palladio. L’exposició seguirà oberta al públic fins el 6 de setembre de 2009.

Lloc: CaixaFòrum

Adreça: Av/ Marquès de Comillas, 6-8. Barcelona.

…………….

17 i 18 de JUNY PRESENTACIÓ D’EQUIPS I SIMPOSI WONDERLAND-VIENA

L’AJAC va organitzar un viatge el 17 i 18 de juny per assistir a la presentació dels equips espanyols del projecte internacional WONDERLAND  i al simposi “Making competitions”, que es va realitzar al Architekturzentrum de Viena.

presetació d'equips a Viena

El projecte internacional Wonderland és un punt de trobada de joves arquitectes de tota Europa. S’inicia al 2004 i es consolida el 2008 amb una xarxa de 99 equips d’arquitectes de 9 països diferents europeus, la seva seu central es troba a Viena. Promouen al llarg de l’any diferents activitats per als equips de joves arquitectes que hi formen part. L’AJAC participa en aquest projecte, com a coordinadora de l’equip espanyol.

Consulteu la nota de premsa: Nota de premsa 17 i 18 JUNY VIENA AJAC

Podeu trobar tota la informació del projecte Wonderland a www.wonderland.cx

………….

6 i 7 de juny viatge al Racó d’Ademús amb l’AADIPA i l’AJAC

L’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) ha organitzat una visita per conèixer un projecte ambiciós d’estudi i conservació de l’arquitectura vernacla a la comarca valenciana del Racó d’Ademús. L’AADIPA ha obert aquesta sortida a tots els agrupats de l’AJAC per què coneguin l’agrupació i les seves activitats.

Podeu consulteu el programa de la sortida: programa Ademús-AADIPA-AJAC

………….

VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ DE RICHARDS ROGERS + CAFÈ TERTÚLIA

CaixaFòrum i l’AJAC van convidar, el passat dia 6 de maig, a tots els joves arquitectes i estudiants  a  l’exposició “Richards Rogers + Arquitectes”. Una trobada de profit per conèixer els treballs en maqueta de l’arquitecte i apropar l’Ajac als arquitectes i estudiants que s’hi van interessar.

expo Richards Rogers-Ajac

expo Richards Rogers-Ajac 2

………….

Ja podeu consultar el resum del fòrum de debat:

“QUIN COAC VOLS?”

Aquest escrit se li ha fet  arribar a la junta del COAC per a què en tingui constància. Moltes gràcies per les més de 30 intervencions i les més de 1.000 visites!!

Resum del debat Quin Coac vols? (març 2009)

..………………..

logo_eme31

L’AJAC HA COL·LABORAT al festival EME3 el 19 de MARÇ de 2009

  • a les 16h a l’auditori del CCCB projecció dels documentals AJAC referents a les darreres edicions del premi AJAC III, IV i V.
  • a les 18h a l’auditori del MACBA tertúlia sobre “L’estat professional del joves arquitectes”.

La presidenta actual de l’AJAC, Iris Moyés va dirigir la tertúlia enfocada a reflexionar sobre les actituds del arquitectes i el seu desenvolupament professional actual. La tertúlia va comptar amb les intervencions dels antics presidents de  l’AJAC,  Enric Mir, Nuria Llaverías, Fidela Frutos i Anna Ramos. Aquests van explicar com de les inquietuds d’un grup de joves arquitectes va nèixer l’AJAC i la seva visió crítca sobre l’estat professional actual.  A la segona part de la tertúlia es va emplaçar el debat als joves arquitectes premiats a les darreres edicions del premi AJAC. Van participar oferint la seva visió els equips: Juan Carlos Castro, H arquitectes, Armani Cogul Studio, Arquitectura G, Josep Muñoz, David Caralt i l’estudi Cadaval i Solà-Morales. La tertúlia en tot moment va restar oberta al públic.  L’AJAC vol agrair a  tots el assistents la seva participació i als organitzadors del festival eme3 per promoure aquest espai de reflexió i el debat. Un espai molt enriquidor. En breu podreu visualitzar la gravació de lla tertúlia complerta en aquest espai.

Més informació sobre del festival: www.eme3.org

EME 3 -AJAC 09

EME3 AJAC 09 2..………………..

L’AJAC FA UNA PROPOSTA DE PONÈNCIA PEL:

CONGRESO DE ARQUITECTOS DE ESPAÑA 09″

El Congrés sobre “Les noves formes d’exercici professional de l’arquitectura “ es celebrarà a València els dies 1, 2 i 3 de juliol de 2009.

L’AJAC ha enviat una proposta per una ponència conjunta amb l’equip de Wonderland. Us deixem l’extracte i en breu us informarem de la nostra participació i de tots els actes rellevants entorn el Congrès.

“La globalización a todos los niveles ha hecho surgir redes de contactos y proyectos multidisciplinares a nivel europeo o incluso mundial. La arquitectura hace unos años, empezó a tener dos escalas, una local y otra global, que en un presente discurren unidas, en la labor de cada vez más estudios.

Desde la proximidad la Ajac surgió como punto de encuentro local para los jóvenes arquitectos de Cataluña, su propósito, promover el trabajo que estos hacen, facilitándoles herramientas para su inicio en la profesión. A nivel global, la Ajac se adhiere al proyecto internacional Wonderland, una red de entidades similares, que unidas y coordinadas por la sede central, propician la apertura de fronteras proponiendo proyectos conjuntos y puntos de encuentro.

Dos estrategias necesarias para fomentar el trabajo de los jóvenes arquitectos, dos proyectos al servicio de estos, dos puertas comunes unidas, que se abren para todos aquellos que lo deseen. Por eso creemos que, qué mejor lugar para compartir y reflexionar sobre el trabajo de estas entidades, que el Congreso de los, cada vez más, jóvenes arquitectos.”

Més informació del congrés: http://www.congresodearquitectos2009.es/

..………………..

logo-arq-09

L’AJAC HA COL·LABORAT A LES JORNADES D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL 09

L’AJAC va estar present al hall de l’ETSAB el 12 de març de 2009 amb un stand informatiu on els estudiants podien consultar les publicacions de l’AJAC i conèixer l’entitat. A més vam col·laborar a la conferència “Noves perspectives professionals” amb la intervenció de Gianfranco La Cognata, secretari de l’AJAC i a la taula rodona: “Els diferents perfils professionals” amb la intervenció de Jordi Portal arquitecte i tresorer de l’AJAC com a estudi d’arquitectura que treballa entorn la rehabilitació.

A les jornades del COAC el 17 de març de 2009 l’AJAC va estar presnt de nou amb el seu stand informatiu per donar a conèixer l’entitat als estudiants i joves arquitectes.

Podeu consultar el programa complert de les jornades aquí:ARQ 09

Anuncis